Om os

 

Om os / Katteri Harmakhet

 

Vi, Per & Britta Werner, fik vores interesse for de norske skovkatte, fordi Britta tidligere havde haft en "halv skovkat".

 

På jobbet løb hun tlifældigt på Charlotte, snakken faldt på katte, og det viste sig at Charlotte var/er opdrætter. Britta bestilte prompte en RØD HANKAT. Efter 8 mdr.s venten ringede Charlotte og fortalte, at nu var der kommet en rød hankat til verden, og der gik ikke mange timer, før vi stod hos hende, og fik den lille DK Rytterparken's Flovmand i hænderne første gang. Han var/er vidunderlig.

 

Meningen var nu, at Flovmand skulle bo hos os som fritløbende kælekat, og hvis han begyndte at strinte, ja så skulle "bollerne da bare klippes". Han udviklede sig, kunne selv VI se, til en kanon kat, og vi kontaktede Charlotte for at høre om hun ville tage ham med på en udstilling, så vi kunne få en "prof" bedømmelse af ham. Det ville hun hellere end gerne, og hun startede omgående "Jensen" og susede op til os. Hun fortalte os om hvad der skulle til for at udstille ham, og vi så undrende til, mens han blev badet, og fik sprøjtet alt muligt dejligt duftende i pelsen......resultatet? KANON, han blev bare SÅ fin. Charlotte kørte så afsted til "Manses" første udstilling, og vi ventede spændt på resultatet.....han fik EX1, og jublen ville ingen ende tage.... :)

 

Charlotte synes ikke vi kunne være bekendt, at have sådan en fin kat, uden i det mindste at PRØVE at gå på en udstilling med ham, så Britta lod sig overtale til, at tage med på den næste udstilling, og hun havde knapt sat sin fod i hallen, før hun blev "fanget" og "bidt" af denne specielle verden. Der var bure med den ene smukke kat efter den anden, alle snakkede om katte, stemningen var i det hele taget spændende, og da Manse fik både EX1 og BIV, fik vi jo "blod på tanden".

 

Per er heldigvis blevet lige så interesseret i denne verden, så det har udviklet sig til et opdræt, og MANGE udstillinger siden.

 

Vi bor i "Den gamle skole" i Nautrup, det er en stor bygning, som vi har delt op, og vores meget gode venner Belinda og Martin ( Rimturser ) bor i den anden ende af huset, vi er i øjeblikket i fuld gang med at bygge store hankattegårde, og den resterende del af haven vil blive indhegnet, så kattene kan få fri adgang til haven hele døgnet. Ellers er kattene hvor vi er, det eneste rum i huset der er kattefri zone, er vores soveværelse.

 

Vi synes det er vigtigt, at kattene er hvor vi er, og dette gælder også, når vi har killinger, da vi har den opfattelse, at jo mere kattene/killingerne har kontakt med os, jo bedre temperement. Da vi ikke mere har hjemmeboende børn, går meget af vores fritid, med at beskæftige os med kattene. Vi har i gennemsnit killinger 2-4 gange årligt.

 

Kattenes sundhed og trivsel er vigtig for os, og vi bestræber os på KUN at avle på sunde dyr, med godt temperement, så racens gode sundhedstilstand kan opretholdes.

 

Vi har begge taget "skovkattekørekort", som er et kursusforløb, hvor man bl.a. bliver undervist i Skovkatten's historie, dens trivsel og udvikling, man lærer hvordan man håndterer katten bedst muligt, både i hverdagen og på udstilling. Man lærer om killingefødsler, og om pasning og pleje af disse. Og sidst men ikke mindst, lærer man om genetik, hvilket jo er nok så vigtigt i avlsarbejdet. Du kan læse mere om dette kursus på Norsk Skovkattering's hjemmeside.

 

"I det gamle Ægypten betragtede man kattene som guder......kattene har ikke glemt det"

 

Copyright © All Rights Reserved Harmakhet.dk